Waarom?
Weij realiseert, met elkaar, een mooie, duurzame en sociale omgeving.
Hoe?
Weij is een circulaire en biodiverse plek waar iedereen welkom is om te leren, werken en recreëren.
Wat?
Kernwaarden:
- Authentiek – ieder in zijn kracht!
- Groen – midden in de natuur.
- Vanuit het hart – duurzaam en maatschappelijk.
- Persoonlijk – huiselijk en toegankelijk.
Wie?
Ondernemerskoppel Tom en Joyce van Zwet openden na een uitgebreide ecologische verbouwing begin 2018 de deuren van duurzame vergader- en evenementenlocatie De Polderij. In krap 2 jaar tijd is de locatie uitgegroeid tot een breed gedragen succes voor bedrijfsleven met (groeiende) interesse in duurzaamheid. Met de wens om hun liefde voor natuur breder uit te dragen en een connectie te maken met de lokale samenleving, ontstonden al snel nieuwe plannen. Voor een duurzame lunchlocatie, natuurhuisjes voor overnachtingen en een pluktuin voor meer biodiversiteit. Het koppel ontmoette ook Remko Boers, voorvechter van een voedselbos in Maassluis, wiens initiatief naadloos aansluit op en volledig is geïntegreerd in de plannen. Inmiddels is de pluktuin omgevormd tot een zelfoogsttuin, gedragen door Remko: De Groentemeester.
Werken bij
Weij zijn op zoek naar enthousiaste horecafanaten met liefde voor natuur en gastvrijheid. Vanaf mei 2023 staat er een bar met terras bij Weij. Hier kunnen natuurliefhebbers op vrijdag tot en met zondag terecht voor een kopje koffie met huisgemaakt lekkers, een lekkere lunch of een borrelhapje aan het einde van de middag.
Lijkt het jou tof om onze gasten een culinaire, groene en gastvrije beleving te geven? We maken graag kennis met je!